Frequently Asked Questions

Wifi-interface (bruker- og installasjonsmeny)

Hvordan får jeg tilgang til laderoboten’s installasjonsmeny?
 1. Koble telefonen din til laderobotens delte wifi-nettverk. Du må slå av og på strømmen på laderoboten for å få tilgang til installasjonsmenyen, hvis wifi-nettverket for installasjon ikke er tilgjengelig.
 2. Skriv 192.168.4.1 i nettleseren.
 3. Logg deg inn ved å bruke pinkoden som står foran på laderoboten/elektronikken.

Hvis du ikke kommer inn prøv da med en annen telefon. På noen telefoner må også WiFi+ skrues av.

Hvis problemet vedvarer ta kontakt med: support@easee.no og oppgi serienummeret på laderoboten din som du finner foran på elektronikken eller på esken den kom i.

 

Hvorfor får jeg kun opp brukermenyen med to valg når jeg kobler til wifi-oppsettet?

For å få tilgang til installasjonsmenyen må strømmen til laderoboten slås av og på igjen. Den er kun aktivt i en liten stund (5-30min avhengig av SW versjon).

Brukermenyen derimod aktiveres ved å holde inne touchknappen i 5 sekunder.

 

OBS! det kan hende at det er forskjeller mellom wifi interface og det du ser i bruker- og installasjonsguide. Ny funksjonalitet vil bli implementert fortløpende.

 

Hvordan kobler jeg laderoboten til et lokalt wifi-nettverk?

Muligheten til å koble laderoboten til et lokalt wifi-nett kommer i April. Foreløpig kommer laderoboten seg online via det innebygde 4G-modemet.

 

Vil dere komme med en egen easee app? 

Ja, men vi vet ikke helt når enda. Foreløpig vil du kunne benytte deg av Tibber sin app for styring av laderoboten, det krever ikke et abonnement.

Lading

Laderoboten min lader ikke, hva kan jeg gjøre for å fikse det?

Bakplatene må være programmerte for at lading skal fungere. Programmeringen må du gjøre via det wifi-nettverket som laderoboten deler, du må ta strømmen av og på for å få tilgang til installasjonsmenyen.

Hvis du har installert to laderoboter så er det viktig at begge bakplater er programmert med den samme laderoboten. Dette er for å få lastbalanseringen til å fungere. Hvis det nederste lyset i lysstripen blinker så betyr dette at bakplaten(e) ikke er programmert riktig.

 

Hva må jeg gjøre når bakplaten(e) ikke er satt opp skikkelig?
Oppsett av en laderobot
 1. Ta strømmen av og på.
 2. Koble deg på laderobotens wifi-nett.
 3. Ta opp nettleseren din og skriv inn 192.168.4.1
 4. Logg inn ved å bruke pinkoden som står foran på din laderobot (elektronikk).
 5. Legg inn installasjonsdata
 6. Programmer bakplate 1 (hovedenhet)
Oppsett av 2-3 laderoboter
 1. Hvis du har flere enheter/bakplater som skal programmeres må du flytte den samme laderoboten bort til den neste bakplaten og gjenta steg. 2-4.
 2. Programmer bakplate 2 eller 3.
 3. Ferdig.

 

Noen av de første boksene som ble sendt ut har en kjent software bug som ikke tillater lading hvis du har satt sikringsverdien til 40A.

Løsning: Sett sikringsverdien ned til 32A og ta kontakt med support@easee.no for å få oppdatert software’en din. Oppgi serienummeret på laderoboten din som du finner foran på elektronikken eller på esken den kom i.

 

3-fase lading på IT-nett – hvordan fungerer dette og hva bør jeg gjøre?

Vi anbefaler alltid å legge opp en 3-fase kabel/kurs, da er du forberedt for fremtiden.

Ved installasjon av flere laderoboter vil de fordele den effekten som er tilgjengelig på alle boksene som er tilkoblet og som er installert på samme kurs/kabel.

 

Støtter bilen min 3-fase lading på IT-nett?

Bilene som støtter 3-fase lading er: Teslaer og nyeste egolf. Dette betyr at de kan lade opptil 8,5kW. Ryktene tilsier også at TM3 kan lade 100% på 3-fase (opptil 11kW).

 

Støtter easee 3-fase lading på it-nett?

Ja, så lenge bilen støtter dette. Denne funksjonen blir aktivert innen Mai 2019.

Lysstripe og signaler

Lysstripen min lyser ikke grønt lenger, er fremdeles trygt å lade?

På de eldre software versjonene lyser LED-stripen grønt. Dette er endret til en hvit prikk nederst i lysstripen i de nyeste versjonene.
Hele lysstripen vil lyse hvitt når elbilen er plugget i og pulsere opp og ned når elbilen lader.
Du finner oppdaterte lys innstillinger i brukermanualen her: https://www.easee.no/manualer

 

Lysstripen min lyser rødt når jeg setter strøm på boksen, hva er galt?

Dette er mest sannsynlig fordi det er jordfeil i strømnettet ditt og det liker ikke laderoboten så godt. Ta kontakt med support@easee.no og oppgi serienummeret på boksen(e) din, så vil vi oppdatere software på boksen din med en versjon som tillater deg å lade, selv om det er jordfeil. Det er helt normalt med jordfeil på IT-nett og det er ikke noe som går utover din sikkerhet.

Installasjon

Er det lovlig å installere laderoboten selv?

Nei, du må benytte en autorisert el-installatør for denne type installasjon.

 

Er det trygt å ha kabelinnføring i toppen av laderoboten og kan den stå ute?

Ja, produktet er utviklet for kabelinnføring i toppen. Det er tatt høyde for at det kan komme vann inn dersom pakningene ikke tetter fullstendig mot ledningen.

 

Er det lovlig å ha flere laderoboter på samme kurs?

Ja, så lenge laststyring inngår i ladeutstyret (slik som i laderoboten fra Easee), så er det tillatt å kople flere ladere på samme vern. Dette er nærmere forklart i NEK400 (NEK400:2018) i avsnitt 722.302 og i avsnitt 722.533.101.

 

Vil andre forankoblede vern påvirke laderoboten sin funksjonalitet?

Nei, det anbefales at et ekstern jordfeilvern type A blir installert på ladekursen i henhold til gjeldende forskrifter. B-vernet i laderen vil ikke bli påvirket av eller påvirke funksjonen til andre eksterne vern.

Det er ikke teknisk problematisk med et forankoplet jordfeilvern type B. Det eneste som teoretisk kan skje er at B-vernet i skapet kan løse ut før vernet i laderen.

Det innebygde vernet i laderen er elektronisk og skrur av strømmen til elbilen dersom det måler en DC-lekkasjestrøm på 4-6mA og/eller en AC lekkasjestrøm på 20-30mA.

Dette skal dermed gi en viss selektivitet i systemet, slik at et eventuelt eksternt A-vern normalt ikke løses ut ved en jordfeil (AC og/eller DC). Det elektroniske vernet i laderen resettes enkelt ved å plugge ladekabelen ut og inn av elbilens ladekontakt.

 

Er overspenningsvern et krav ved elbillading?

Det er nå et krav at tilkoblingspunktet skal være beskyttet av et overspenningsvern. Dette kan være overspenningsvernet som står foran hele installasjonen.

 

Hvordan kobler jeg laderoboten når det er IT-nett 1-fase?

PE, L1 og L2.

Lastbalansering

Kan laderoboten lastbalansere med huset mitt, slik at jeg unngår at hovedsikringen min ryker?

Ja, men dette krever ekstern hardware som kobles til strømmåleren din. Du kan kjøpe og installere Tibber Pulse (kun i Norge).

Vi vil også utvikle og ferdigstille et produkt ila 2019, ta kontakt hvis du ønsker å sette deg opp på ventelisten.

Tilgjengelighet og sikkerhet

Kan jeg låse laderoboten min slik at den er utilgjengelig for andre?

Ja, ved å holde inne touch knappen i 5 sekunder får du tilgang til et lokalt brukerinterface. Det vil også være mulig å benytte RFID, denne funksjonaliteten vil bli implementert ila de neste månedene.

 

Kan jeg låse Type 2 kabelen permanent i laderoboten min?

Ja, ved å holde inne touch knappen i 5 sekunder får du tilgang til et lokalt brukerinterface.

 

Jeg får ikke ut ladekabelen min. Hva kan jeg gjøre?

Skyv/press kontakten inn, prøv deretter å ta ut og inn ladekabelen fra elbilen. Eventuelt kan du lukke/åpne låsen via brukermenyen (hold inne touch-knappen i 5 sekunder til du hører en kvitteringstone for å aktivere denne).

Hvis du ikke fant svaret på spørsmålet ditt, vennligst kontakt oss på:  support@easee.no