Hvorfor skal du gidde å lese dette?

  • Vi ønsker at du skal få et bedre liv.
  • Vi ønsker at du skal lære av våre feil.
  • Vi ønsker at du skal vite at det er greit å gjøre ting på din måte.
  • Vi ønsker at du skal tørre å være deg selv, uansett hvor nerd du er, hvilket kjønn du er, farge og alder.
  • Vi ønsker at du skal bli belyst om en del ting som folk flest ikke tørr å snakke om.
  • Vi ønsker at du skal forstå hva som er mulig ved å ha troa på deg selv.

 

Er du happy i den jobben du er i eller med det livet du lever?

Nei, det er dessverre ikke foreldrene dine, kona di eller arbeidsgiverens ansvar å gjøre deg lykkelig. Din lykke er 100% ditt eget ansvar. MEN, det er arbeidsgiverens ansvar å gi deg de riktige verktøyene, slik at du selv kan gjøre deg fornøyd og legge til rette for at du kan oppnå ditt fulle potensiale. Slik at du kan prestere ditt ytterste hver dag, at du har den friheten du trenger, at du kan gjøre det du elsker og at du kan gjøre det du er best på. Det er også viktig at arbeidsgiveren ser deg, lytter til deg, støtter deg og setter pris på deg.

Sjefen min er en dust og bedriften min behandler folk som dritt.

Ok, så slutt da vel? De kan ikke tvinge deg til å jobbe der.

Før var det slik at du måtte være i en bestemt rolle eller i en bestem bedrift livet ut, slik er det ikke lenger. Folk må ha frihet til å vokse og til å finne ut hva de er best på. Det tar tid å finne ut hvem du egentlig er. Alle har et valg og alle har en rett til å slutte og til å finne seg noe nytt.

Jo, men jeg må jo ha lønn? 

Nettopp, det er jo der problemet ligger. Det finnes alltid en grunn til hvorfor du ikke skal ta steget og la frykten holde deg i sjakk. Det vet jo arbeidsgiveren din også.. Du vil jo aldri slutte, du tørr ikke.. Så går 1 år, 2år, 5år, 10 år, 20år og plutselig så er du pensjonert. Du er helt utslitt etter å ha gjort jobben din i alle disse årene. Men nå skal du jo endelig begynne å leve livet, med en helt fantastisk pensjonist lønn. Nå skal du gjøre alt det du har drømt om å gjøre. Men oi, hva har skjedd? Jo, kroppen din er helt utslitt, du klarer jo nesten ikke å reise deg lenger… Eller kanskje du har fått kreft?

Nei, huff. Nå setter jeg det virkelig på spissen (kanskje for mye ærlighet?). Men det er vel kanskje det som må til av og til? For at vi skal våkne opp og se hva vi holder på med! Vi gir jo bort de beste årene av livene våre!

Akkurat det samme gjelder også forholdene vi er i eller ekteskapet. Vi kan ikke bare være sammen med noen for å være sammen med noen. Livet er for kort til det.

«We suffer more often in imagination than in reality»

Et av våre forbilder

Simon Sinek er en av verdens mest kjente foredragsholdere, han prater om hvor viktig det er å finne ut hvorfor du gjør det du gjør. Hva er visjonen for livet ditt? Det samme gjelder for bedriften din, hva er visjonen? Hvor skal dere?

Hvis det eneste bedriften din er opptatt av er å nå budsjettet sitt eller dette kvartalets tall, ja da har de faktisk ikke peiling på hvor de skal og det kan være «livsfarlig».

Hvis fokuset kun er på å tjene penger vil du slite med å tiltrekke deg de beste menneskene, du vil bli utslitt og humøret og miljøet i bedriften vil svinge i tråd med tallene.

Negative tall = full panikk, intern knuffing og mye «hva var det jeg sa». Spesielt hvis bedriften har en dårlig kultur.

Positive tall = god stemning, men likevel en viss frykt for at det kan komme negative tall neste måned. «Vi må se det før vi tror det». De samme parallellene kan du trekke til familielivet ditt også. «Nei, vi kan ikke gjøre dette nå, vi har ikke råd» Nei, vi kan ikke kjøpe dette». «Dette er alt for dyrt». Hvorfor ikke? Fortjener du det ikke?

Jo, du fortjener det. Men du må be om det.  

En annen rollemodell vi har er Tony Robbins. Han prater om det å «heve standarden». Du får ikke det du fortjener eller det du ønsker, men det du MÅ ha og det du forventer å få. For mange vil det kreve ekstremt mye for å endre tankesettet sitt, men alle kan gjøre det. Det er det ingen tvil om.

Det viktigste er å ta det første steget, deretter steg 2, 3, 4 osv. Det er svært få ting som skjer over natta, men så lenge du har fokus på det livet du vil ha, den jobben du vil ha eller hvor du vil at bedriften din skal, så vil ting falle på plass etter hvert som du beveger der fremover.

Er det enkelt? Nei, ingen har sagt at det er enkelt. Hvis det var enkelt så ville alle ha gjort det. Du må nemlig hindre hjernen din i å gjøre jobben sin, den vil nemlig gjøre alt den kan for å beskytte deg, for å unngå endring og for å rasjonalisere situasjonen du er i. Er du smart nok så vil du kunne finne utallige grunner til hvorfor du ikke bør ta steget videre. «Du vil aldri få det til», «du har det fint der du er» «ingen vil ansette deg», «du vil miste huset ditt hvis du slutter», «alle vil hate deg hvis du gjør det slutt».

Ja, men det er jo så skummelt? 

Vi vet og vi måtte selv trosse ufattelig mye frykt for å starte Easee. Trusler om søksmål og om å få livene våre ødelagt, frykten for å aldri få det til, frykten for å ikke få inn penger, frykten for at ting skulle ta for lang tid eller for at ting ikke skulle bli så bra som vi hadde tenkt at det skulle bli.

Var det tungt? Ja, det skal vi ærlige innrømme. Var det veldig tungt? Ja. Er det fremdeles tungt? Ja, men det blir lettere å lettere etter hvert som vi ser at ting faktisk går fremover når vi holder fokus på de viktigste tingene og når vi ikke gir etter for frykten. Frykten dukker opp flere ganger til dagen, men nå er vi veldig klar over at det kun er hjernen vår som prøver å gjøre jobben sin. Den vil egentlig at du bare ligger i senga di og at du ikke gjør en dritt. Hjernen elsker bla. å se netflix eller å være på instagram hele dagen og den hater trening og nye ting.

Fuck frykt!

Vi har utarbeidet oss et utrykk som vi bruker mer og mer. «Fuck frykt». Det er bare så sykt viktig! Ikke gi etter. Aldri gi opp! Gjør det som er riktig for deg eller din bedrift. Ikke tro at du bare kan rette opp i ting senere, det blir svært sjeldent slik. Du vikler deg bare mer og mer inn i relasjonen(e) eller jobben, og til slutt er du stuck.

Vi ønsker at du skal ha et fantastisk liv og et liv hvor du føler deg lykkelig. Hver eneste dag. Det eneste du trenger å gjøre nå er å finne løven i deg og ta steget 🙂

«Easy choices, hard life. Hard choices, easy life»

 

easee